Sjuårige pojken Bosse och den lille gärdsmygen Gerhard har två saker gemensamt. Båda älskar sin lilla skog, men båda känner sig ensamma och längtar efter en vän. De träffas i skogen och en ovanlig vänskap växer fram. Men hur stark är vänskapen? Kan den till och med skapa vägar till ny vänskap?
En varm berättelse om att finna en vän och om vad naturen kan betyda för ett barn.
Författare: Per Henningsson
Lararehansdotter –
En varm berättelse som berör både läsaren och lyssnaren 🙏🏽
Det kräver en god läsare/lyssnare att förstå en parallellberättelse och Pers bok möter verkligen barnet på ett underfundigt vis. Ett vis som möter barnet i barnets upplevelser och som väcker tankar kring att se andras perspektiv. Om att uppfatta den andra och tolka den andra utifrån sina egna erfarenheter.
Berättelsen är en klok ingång att introducera parallellberättelser såväl som att väcka ett intresse för naturen och alla individers unikheter. En berättelse att använda i skolans värdegrundsarbete.
Det är briljant att använda en gärdsmyg, namnet väcker nyfikenhet och ökar barnets fokus. Att uppmuntra till loggböcker genom elevnära litteratur är verkligen klokt och en tanke som kommer att tilltala många.
Illustrationerna skulle hedra en vägg på ett bibliotek eller i ett läsande klassrum. Bilder som bjuder in till en längtan efter att kliva in i det skrivna ordets värld. Som väcker en vilja att lära sig att läsa eller till att bibehålla en nyväckt läsglädje.
Tack för att vi fått uppleva din fina bok!
Hälsar Anna