Revor är en kapitelbok av författaren Krister Lillas och illustratören Amanda Öhberg Dias. Boken ges ut i mitten av juli och handlar om Albin som hittar en öppning till en annan verklighet och om hur mod är det man gör och inte det som känns.

– Snart 15-årige Albin hittar en öppning till en annan verklighet – Andra dimensionen – där det kryllar av farliga monster och djurhybrider. Där finns också jägaren Simon som behöver Albins hjälp för att ta reda på vad som händer på toppen på Björnberget, ett nyckelområde som kontrolleras av de aggressiva svarta örnarna. Albin tackar efter viss tvekan ja till uppdraget, men får oönskat sällskap av sin lillasyster Amelia, och de båda syskonen gör en livsfarlig resa in i både Andra och Tredje dimensionen, där de ställer till en hel del oreda innan de lyckas återvända hem, säger Krister Lillas.

Författaren arbetar till vardags som lärare och illustratören är konststuderande.

– En allt tydligare trend i dag är att många duktiga läsare inte orkar eller ids läsa tjockare böcker. Därför ville jag skriva en serie spännande fantasyböcker som är tunna till sitt format samtidigt som de innehåller ett rikt språk och ett stort ordförråd. På så sätt hoppas jag hjälpa även läströtta barn och ungdomar att utveckla sitt språk.